Nieuws
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Big Benny kijkt uit naar het Mega Piraten Festijn in America

“Toen ze me voor het eerst vroegen voor een Mega Piraten Festijn was ik best trots”, vertelt Big Benny, oftewel Ben Peters. “Zo’n Mega Piraten Festijn in Limburg heeft voor mij als artiest iets extra’s. De combinatie van de grote, landelijke coryfeeën en de bekendere Limburgse artiesten maakt het tot een echte volkshappening. Het is geweldig als je daarbij mag zijn.” Zaterdag 11 juni is de Limburgse volksheld ook van de partij op het MPF in America.

De organisatoren van het MPF keken de eerste keer dat ze in Limburg te gast waren vreemd op. Vooral de uitzinnige reacties op de Limburgse artiesten waren ongekend. Big Benny kan het zich wel voorstellen dat het Limburgse publiek voor buitenstaanders erg chauvinistisch lijkt, maar nuanceert ook. “Kijk, op die festivals staan niet de beginnende Limburgse artiesten. Dan praat je over de echt bekende namen. Frans Theunisz, W-Dreej, Beppie Kraft, Schintaler en ik. Het klinkt misschien wat arrogant, maar het is zo. We hebben allemaal een bepaalde reputatie opgebouwd.” Maar, zo signaleert Benny, een deel van het succes van het MPF zit ‘m ook in het tempo van het programma. “De meeste artiesten doen maar twee tot drie liedjes. Die pakken dus hun bekendste nummers. Dat houdt in dat je een avond vol hits krijgt. Dat verveelt nooit. Kijk, ik kan me soms best voorstellen dat het publiek de aandacht verliest als een artiest heel lang op het podium staat, maar dat is dus bij het MPF niet het geval. En als het echt niet aanslaat, dan zijn de artiesten al heel snel van het podium. Het programma kent eigenlijk geen dipjes, of je moet wel heel slecht zijn, ha ha!”

Big Benny weet waar zijn talenten liggen. Hij is in de eerste plaats entertainer. “Van mijn stem moet ik het niet hebben. Ik sta al vanaf mijn 12e op het podium. Dat begon met een aantal van mijn broers. Samen verzonnen we sketches. Toen ik wat ouder was, kreeg ik het verzoek om een artiestenparade in Geleen te presenteren. Een talentenscout van een platenmaatschappij had twee artiesten in het vizier. Daar werd toen een heel programma omheen gebouwd. Mijn ex-schoonvader adviseerde me van tevoren om ook een liedje te zingen. Alleen maar presenteren, dat was ook saai. Dat heb ik toen gedaan. Aan het einde van de avond had ik een platencontract en die twee anderen niet. Ik kan me nog herinneren dat de man van de platenmaatschappij zei dat ik dat contract had gekregen omdat ik de mensen kon bespelen. Dat is me altijd bij gebleven.” We zijn inmiddels jaren later. In het weekend is Ben Peters Big Benny en doet hij doorgaans vijf tot zes optredens. Feesten, partijen, cafés, zalen en feesttenten. Er is bijna geen podium in Limburg dat hij niet gezien heeft.
Lees verder