Nieuws
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Interview met Big Benny
(Geschreven door Wiel Beijer, Dagblad De Limburger, 15 november 2001)

Je nieuwe cd heet Sjwaor gelaje. Slaat die titel op je gewicht of op de kratjes Big Benny Beer die op het hoesje te zien zijn?

"Op de eerste plaats op de cd die met zeventien nummers erg zwaar geladen is. Dan op het bier, want als je veel gedronken hebt, ben je ook zwaar geladen. En het slaat natuurlijk op mijn gewicht. Ik weeg nu 141,4 kilo, maar ruim een half jaar geleden was dat nog 165 kilo. Ach dat gewicht hoort er gewoon bij. Mensen zeggen weleens: je moet niet nòg meer afvallen, want dan ben je niet meer Big Benny."

Het is weer feesten geblazen. Liedjes als Blauw blauw, In de feesttent, 't Kefeeke, Hap-sjnap-weg en teksten als: 't fees begint dae dieke dae kump zo?

"Dat is mijn handelsmerk. Als ik ergens ben geweest, moet het feest zijn geweest. Soms mislukt het, maar meestal lukt me dat heel goed."

Maar tot onze verrassing hoorden we ook meer gevoelige nummers dan ooit. Een lied als Heimwee of Maedje veul ins wiej mien hert klop. Krijgen we nou een smartlappen-Big Benny?

"Feest is feest. Als je ergens in een café De Vlieger van André Hazes draait of Manuela van Jacques Herb, zingt iedereen mee, terwijl het teksten zijn waar je eigenlijk van zou moeten huilen. Met name bij Heimwee werkt dat ook ongeveer zo. Dat slaat enorm goed aan bij mijn publiek en het is tevens een soort rustpunt in mijn show. Dan even geen polonaise, maar aanstekers in de lucht."

Over Big gesproken. Samen met Ummer d'r Neaver uit Kerkrade/Heerlen zing je Carnaval in d'r verkesssjtal. Het gaat over Benny en zien Biggeband en over de varkensstal waarin jij optreedt. Wat krijgen we nou?

"(Lacht) Feestvierende mensen zijn toch vaak net varkens... Nee, het lied gaat over het biggetje Benny dat ook carnaval viert. Ik vind het een heel leuk lied, typisch Ummer d'r Neaver. Bij de presentatie van mijn cd sloeg het in als een bom." En dan is er ook nog die samenwerking met de Bokkeriejers in 't Kefeeke.

Zeker omdat jij eerder dit jaar op hun cd het lied Neet lang helle zong?
Lees verder