Nieuws
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Big Benny en brouwer ontsnappen aan blauw oog

De anekdotes vliegen over de tafel, de lachsalvo's klinken tot op de Markt in Roermond. Met rasentertainer Big Benny altijd 'stimmung', moet brouwer Willem Geenen hebben gedacht toen hij het Roermondse uithangbord van bierdrinkend Limburg uitnodigde voor een etentje. Maar Big Benny is ook zakenman: "Deze avond kan ook interessant worden, dat heb ik al lang in de gaten!"

Plaats van handeling: visrestaurant 't Lekkerste Veske van Limburg, in de schaduw van de Roermondse kathedraal. Aan tafel zitten Ben Peters -Big Benny- en zijn vriendin Claudia, brouwer Willem Geenen en Ted Scheeren van Lindeboom.
Eigenaresse Kitty Mussers, die zowel Willem als Benny goed kent, ziet meteen dat de heren zin hebben in een leuke avond. De gasten hebben nauwelijks hun plaats ingenomen, of ze zegt quasi-teleurgesteld: "Het moet me toch even van het hart: Niemand geeft me een compliment dat zaak na de verbouwing zo mooi geworden is." Even blijft het stil, maar dan zegt Willem Geenen: "Ik heb zoiets ooit één keer tegen een meisje gezegd, ik had meteen een blauw oog…." Iedereen barst in lachen uit. De toon is gezet.

Big Benny heeft deze avond vrijgehouden. Dat is ook wel eens fijn voor de man die het hele jaar door gemiddeld zeven keer per week optreedt, en alle zalen tussen Eijsden en de Mookerhei plat speelt met nummers als Riet aop dae tap en Hei kammeraod. Ook vanavond is hij met een eindeloze voorraad anekdotes de rasentertainer. Zoals deze, nog voordat het voorgerecht op tafel staat. "Ik werd gebeld door een piratenzender uit Holland, want ik stond daar al vier weken met Riet aop dae tap op nummer 1. Ik daar naar toe: de eerste twee nummers gingen wel aardig, en toen Riet aop dae tap: dat werd me een féést! Springt er een vrouw op de tap die helemaal uit haar bol gaat. Ik zeg: wat is hier aan de hand? Bleek die vrouw Riet te heten: Riet op de tap!"
Wie Big Benny inhuurt, weet wat hij krijgt: een feestbeest dat de zaal om zijn vinger windt zodra hij een stap op de bühne zet. "Om half één ergens hier op de kermis spelen, dat is een inkoppertje. Maar ik had laatst een optreden op een personeelsfeest. Dan word je opgedrongen aan het personeel, van wie sommigen mij totaal niet moeten. Na afloop stond een vrouw achter in de zaal, en die zei: 'Ik vind jouw liedjes verschrikkelijk. Maar wat je met die mensen doet, dat vind ik waanzinnig.' Voor mij is dat echte erkenning.

Gastvrouw Kitty en haar dochter serveren ondertussen de bestelde visgerechten, onder bewonderende kreten van de eters. "Goeiemorgen zeg, zo'n grote vis heb ik nog nooit gehad", zegt Benny, en ook Willem Geenen staat paf: "Geen wonder dat die oceanen zo leeg raken!" Lees verder