Nieuws
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Big Benny klaar voor het feestje dat LVK heet
(Door Harry Lucker)

In Sint Odiliënberg wordt vanavond het jaarlijkse Limburgs Vastelaovends Konkour gehouden. Van alle bekende namen die aantreden is die van Big Benny het opmerkelijkst. De zanger uit Roermond debuteert namelijk op het podium van de liedjeswedstrijd.

Hij is een grootheid binnen de Limburgse provinciegrens. Zijn artiestennaam is bekend van Well tot Valkenburg en toch maakt Big Benny (39) vanavond pas zijn debuut op het Limburgs Vastelaovend Konkour (LVK). ,,Verrek dat is morgen al”, lacht hij wanneer het LVK een dag eerder ter sprake komt. Op dat moment is hij nog gewoon Ben Peters, adjunct-directeur van het huis-aan-huisblad De Trompetter. Hij heeft het veel te druk om zich nu al bezig te houden met het optreden van morgen.

Wie nu denkt dat het de zanger allemaal niets doet, heeft het mis. ,,Ik persoonlijk vind het LVK het hoogste podium waar je als Limburgse artiest kunt staan. Je treedt toch op voor duizenden mensen, die of in de zaal staan, of die thuis alles live via de televisie zien. Waar heb je dat nog meer?”, spreekt Peters op het hoofdkantoor van de Trompetter in Roermond. Nu is hij nog gekleed in een pak, maar dat zal morgen anders zijn wanneer hij zijn nummer ‘Kiék bliéj’ voor Roermond ten gehore brengt. De stropdas en het colbert zullen dan worden omgeruild voor een feestblouse.

Zijn deelname aan het LVK is min of meer toevallig tot stand gekomen. Tot dit jaar was Big Benny immers geen vertolker van het echte carnavalslied. ,,Op mijn nieuwe cd heb ik echter geëxperimenteerd met verschillende stijlen. Vandaar dat daar ook twee uitgelezen carnavalsnummers opstaan. Het waren ook de schrijvers van de nummers, Suzanne en Piet van Bree, die over het LVK zijn begonnen. Die hebben me gevraagd om het nummer ‘Kiék bliéj’ in te sturen voor de voorrondes van het LVK.”

Van het een kwam het ander. Het nummer kwam makkelijk de voorrondes door en behaalde dus een finaleplaats. Big Benny zelf was in Bocholtz, toen hij vorige week zondag het nieuws vernam. ,,Ik was daar bezig met een optreden toen ik vanuit de zaal opgestoken duimen zag. Ik dacht toen nog dat die mensen mijn optreden goed vonden, bleek later dat ze via de radio al hadden gehoord dat ik de finale had gehaald.” Toch ziet de zanger het niet als zijn verdienste dat hij vandaag in Sint Odiliënberg mag aantreden. ,,Het gaat niet om mij, maar om het liedje. Wanneer het liedje niet goed is, zal het ook niet scoren. De jury kijkt echt niet naar de performance. Natuurlijk kan een goed optreden een puntje meer opleveren, maar het zal nooit de doorslag geven.”
Lees verder