Nieuws
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Big Benny

“Ik heb niet de illusie dat ik een compleet gezond leven kan leiden, maar ik ben er wel meer bewust mee bezig en probreer alle hectiek en onregelmatigheid zoveel mogelijk te compenseren.”

172 kilo, 12 optredens in een weekend, een dubbele baan, drie pakjes sigaretten per dag en de nodige pilsjes tijdens elk optreden. Het leven van een artiest gaat niet alleen over rozen. Ben Peters (45), ook wel Big Benny en in die hoedanigheid bekend als volkszanger uit Midden Limburg, leidt een onregelmatig en hectisch bestaan dat niet altijd ten goede komt aan zijn gezondheid. Vijf jaar geleden koos Ben voor een maagband. Een drastisch hulpmiddel dat een behoorlijke aanpassing van zijn leefwijze vereiste, maar wel een substantiële bijdrage leverde aan een betere kwaliteit van leven.

“Het was niet zo dat mijn gezondheid op dat moment in gevaar was. Nog niet, maar als je heel realistisch bent, weet je wel dat die op een gegeven moment een rol gaat spelen. Mijn conditie ging achteruit, bewegen werd moeilijker en er zijn veel kwaaltjes waar je mee kampt bij overgewicht. Ik had ik al een aantal pogingen ondernomen om gewicht te verliezen en ook sportte ik regelmatig, maar het ‘jojo-effect’ bleef groot. Vandaar mijn besluit om een maagband te nemen. Dat is mijn hulpmiddel geweest. Een maagband vraagt om een drastische aanpassing van je leefgewoonten. Het is echter geen garantie voor gewichtsverlies, want je moet het uiteindelijk zelf doen. Het is niet zo dat je minder kunt eten, je maag blijft immers even groot. Een maagband zorgt ervoor dat je kleinere hoeveelheden eet en dat je er veel langer over doet waardoor de signalen van een vol gevoel je hersenen eerder bereiken. En je moet erbij sporten zodat je lichaam weer normale proporties aanneemt. En dat doe ik, steevast drie keer in de week.”

Ben viel na de plaatsing van de maagband af tot 100 kilo, inmiddels zijn daar weer een aantal kilo’s bijgekomen. Ben: “Ik heb nog steeds geen ideaal gewicht, maar ik ben tevreden. Ik ben veel bewuster geworden van de regelmaat van eten. Ik at vaak ’s ochtends niet, tussen de middag niet en ’s avonds veel te veel. Nu eet ik standaard drie keer per dag, als is het maar iets kleins. Maar mijn gewicht zal altijd blijven schommelen, dus dat vraagt ook om continue oplettendheid. Maar eerlijk is eerlijk, ik ben niet van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds met mijn gezondheid bezig ben. Dat is niet reëel gezien mijn manier van leven. Ik heb een dubbele baan. Na een week fulltime werken als commercieel directeur van diverse weekbladen in Midden Limburg, vertrek ik op vrijdagavond naar mijn eerste optreden en ook de rest van het weekend is gevuld met optredens verspreid over heel Limburg. Dat eist zijn tol en dat moet je compenseren met sporten en rust nemen waar dat kan. Hoe ik dat volhoud? Lees verder