Nieuws
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Idee Limburgse Muziekbeurs positief ontvangen
(De Trompetter, 10 april 2001)

Maastricht - Op maandag 28 mei is de eerste Limburgse Muziekbeurs in zalencentrum Klaekeburg Maastricht. De organisatie is in handen van een 'petit comitť' o.l.v. Harry Heitzel, Guus Smeets en Jacques Joosten. De beurs met workshops wordt een wegwijzer in de 'doolhof muziekland'. Ze zijn er die dag allemaal: liedjesmakers, arrangeurs, uitgevers, platenmaatschappijen, boekingskantoren, producers, engineers, technici, studiomuzikanten, radiostations, zangers, zangeressen, orkesten, duo's, popbands, etcetera.

Buma/Stemra, Sena en Palm zijn met infostands vertegenwoordigd en zullen zowel afzonderlijk als gezamenlijk een drukbezochte vraagbaak vormen. Componisten, tekstschrijvers en artiesten komen via een telefoongesprek regelmatig in aanraking met bestuursleden en medewerkers van deze organisaties, in Maastricht kan men deze mensen nader leren kennen. Harry Heitzel: "Hans Kosterman en Eric Boom verzorgen een workshop over de belangrijke aspecten van songwriting, Roy Beltman en Peter Koelewijn zijn eveneens aanwezig en maken auteurs en artiesten een stukje wijzer. En wat te denken van Frans de Wit, de directeur van de Vereniging van Nederlandse Muziekuitgevers? Hij meldde zich spontaan aan! De Limburgse Muziekbeurs wordt een leerzame bijeenkomst en is bedoeld voor iedereen die actief is de muziek. Het idee om de beurs te houden wordt enthousiast ontvangen. Sinds de eerste publicatie in De Trompetter staat de telefoon bij mij thuis niet meer stil. Vragen en nog eens vragen. Ik zou tegen alle belanghebbenden willen zeggen: laat op 28 mei je gezicht zien, dan krijg je ook antwoord op je vragen. De LMB wordt een evenement dat je niet mag missen."

Allerlei facetten van de muziek komen in Maastricht aan bod. Demonstraties van de nieuwste digitale apparatuur en computerprogramma's tot bijvoorbeeld videoclips, muziekinstrumenten, geluid- en lichtverhuur, management, verkoop en het persen van cd's en loonpersingen, et cetera. Auteurs en artiesten kunnen 'winkelen', liedjes uitwisselen of uitzoeken. Van de componisten en tekstschrijvers wordt verwacht dat zij een deel van hun composities meebrengen. Artiesten en platenmaatschappijen kunnen beluisteren of er bruikbaar materiaal tussenzit.

De LMB wordt geopend door gedeputeerde Martin Eurlings, die in de loop van de dag een vijftal LMB-Awards uitreikt. Vier van deze Awards zijn bestemd voor respectievelijk een auteur, een artiest, een studiomuzikant en een promotor van de Limburgse muziek. Per categorie zijn vijf personen of groepen genomineerd. In de categorie auteurs zijn dat: Jack Poels, John Coenen, Henk Steijvers, Lees verder